2.1 Hardware

Subindicator 2.1.1

De docent toont aan diverse hardware te kunnen benoemen, aansluiten en bedienen.

Computer

Meermaals per week maak ik gebruik van mijn laptop, om documenten te schrijven, muziek te beluisteren, mailtjes op te stellen, foto's te bewerken etc. Om de laptop gemakkelijker te bedienen, heb ik een draadloze muis aangesloten via de USB-poort van de laptop. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om bezig te zijn met fotografie en regelmatig zet ik dan ook alle gemaakte foto's van mijn SD-kaartje uit de camera op mijn laptop of externe harde schrijf. Hiervoor gebruik ik dus de SD-kaartlezer en een externe harde schijf. Hierop werk ik dan ook systematisch met een mappenstructuur, zodat ik alles snel terug kan vinden. Daarnaast wil ik geregeld documenten en foto's afdrukken. Dat doe ik door een printer aan te sluiten en de instellingen juist te zetten.


Prowise Touchscreen

Om optimaal les te kunnen geven, maak ik regelmatig gebruik van een digitaal schoolbord, zoals die van Prowise. Mijn laptop kan ik met behulp van een HDMI- of VGA-kabel. Zo kan ik het scherm van mijn laptop bijvoorbeeld dupliceren of gebruiken in de presentatiemodus.

Smartphone / tablet

Ook maak ik dagelijks veel gebruik van mijn iPhone en iPad. Via kabels en opslagkaartjes of de digitale middelen Dropbox, iCloud, AirDrop en Google Drive wissel ik in een mum van tijd bestanden uit met andere devices. Met deze devices kan ik mailen, bellen, sms'en, agenda's invullen, op ItsLearning kijken, dingen in SomToday zetten, etc.